Tidigare har jag ju berättat hur viktigt jag tycker att det är att läsa för barn och att uppmuntra dem att läsa själva. Det har inte alltid varit lätt – mina barn är minst lika fast i Minecraft, youtube-klipp på mobilen och Simpson på tv som de flesta andra barn. Men de läser i alla fall alla tre.

vagen MV5BMTAwNzk4NTU3NDReQTJeQWpwZ15BbWU3MDg3OTEyODI@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_

Min son, som snart fyller 14, läste till exempel Vägen (the Road) tidigare i år och blev väldigt berörd (jag älskade också den boken). Filmatiseringen av Vägen, som också är helt fantastisk, såg vi hela familjen i går. Det är alltid en upplevelse att se en filmatisering av en bok som jag och någon eller några av barnen har läst!

gasten stenanglar

Min yngsta, 8-åringen, slukar Pax-böckerna och Kristina Ohlssons spökböcker (nu senaste läste hon Stenänglar).

hungerspelen---trilogin divergent

Och så min mellersta, 12 år, som älskar Hunger games och Divergent-böckerna (och den kärleken delar hon med sin mamma).

12224467_1047631361956518_1349789774_n trolldomsakademien---isskeppet

Den sistnämnda är jag för tillfället otroligt stolt över. För några veckor sedan fick hon möjlighet att vara med och spela in ett avsnitt av podden Bokslukarsällskapet! En jättebra podd för barn om böcker. Hon och ett annat barn fick läsa en bok, Isskeppet, som de sedan diskuterade och levde sig in i under inspelning. Resultatet blev klart för några dagar sedan. Ni som har barn – lyssna! Alla avsnitt är bra! Min dotter Ellinor är med i avsnitt nummer 14, så det är förstås extra bra 😉

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier