Det blev några böcker i mars också. Och jag ligger bra till med min läsutmaning för 2018. Både i antal böcker (målet: 52 böcker i år) och variation av böcker. Vill verkligen försöka läsa olika sorters böcker. Både skönlitteratur och fackböcker. Klassiker och moderna.

Största läsupplevelserna denna månad var Fatima Bremmers Ett jävla solsken om Ester Blenda Nordström och Virginia Woolfs Mot fyren.

Här är böckerna jag läste under mars:

  1. Ett jävla solsken av Fatima Bremmer

    En fantastisk bok om en fantastisk person, som skandalöst nästan blivit bortglömd! Jag visste att hon fanns, för hon nämndes under journalistutbildningen. Men, de flesta andra som nämns i boken, hade jag bättre koll på. Ester Blenda Nordström är en urkraft, och en förebild till människa som går sin egen väg. Det är också en berättelse om en tid som på många sätt känns mer modern än vår egen. Fatima har skrivit en otroligt bra bok och jag blir imponerad av researchen.

  2. Finnas sig av Agnes Lidbeck

    Mycket fint skriven, berörande, nästan obehaglig. Pricksäker och tidstypisk. Jag gillar hennes osentimentala och avskalade språk. Den speglar huvudpersonens ”fattiga” och stränga inre.

  3. I tystnaden begravd av Tove Alsterdal

    Jag har sagt det förr, Tove Alsterdal är en av våra mest begåvade deckarförfattare. Den här är också bra. Kanske inte min favorit, men väldigt läsvärd. Är så imponerad av Tove, hur hon skriver, hur hon får ihop allt, hennes research och hennes språk.

  4. Ärren vi bär av Caroline Engvall

    Just nu läser jag mycket av Caroline Engvall i research-syfte. Tycker att hon skriver väldigt bra. Och de ämnen hon tar upp är mycket viktiga.

  5. 14 år till salu av Caroline Engvall

    Det här är en mycket viktig och sann bok. Caroline är en mästare på att skriva och man kan inte låta bli att bli berörd. Jag beundrar också det nyanserade, hur hon visar att det inte är så svartvitt, att det inte är enkelt. Livet är inte enkelt. Tessan är ett offer, också för sig själv. Såren sitter djupare än man kan tro.

  6. Mot fyren av Virginia Woolf

Jag läste denna som e-bok, och i min mobil var den cirka 570 sidor lång. Det tog nästan 150 sidor att komma in i den. Men sedan var jag fast. En riktig klassiker och man förstår varför. Så otroligt skickligt skriven. Ett fantastiskt språk som ledigt rör sig mellan det som händer mellan karaktärerna, både det som syns och det som inte syns. Precis som det är i livet så pågår hela tiden en inre monolog, föreställningar om vad andra tycker och tänker. Det som sägs högt är inte samma sak som det som tänkts eller sänds ut. Fascinerande.

Nyfiken på vad jag läst tidigare i år? Här har ni januari och februari.

One Comment

  1. Helena 2018-04-01 at 20:25 - Reply

    Tack för tips!

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier