Nej, det gick inte att hålla samma tempo som i januari. Men till januaris försvar så var det ju jullov där också, då jag hann plöja en hel del böcker.

Men totalt fem böcker blev det under februari.

Försöker fortsätta variera mig, men förstås blir det mest thrillers. Och jag har valt att läsa många utländska i år. Fast det blir alltid en hel del svenska ändå!

Skamfläck av Caroline Engvall

Den här läste i researchsyfte. Tycker att Caroline gör ett fantastiskt jobb med att uppmärksamma ungas utsatthet, särskilt på nätet. Den här var väl inte superfantastisk som bok. Men som verkliga berättelser, väldigt berörande och viktigt att läsa och ta till sig.

Blodlokan av Louise Boije af Gennäs

Jag slukade allt av Louise Boije af Gennäs på 90-talet. Var precis som alla andra fullkomligt tagen av Stjärnor utan svindel, och kär i Kaja (som ju är Mian Lodalen i verkligheten – minns när jag några år senare satt i Mians kök på söder, och var fullständigt starstruck!). Den här boken var något helt annat. En välskriven och spännande thriller. Men svårt att säga vad jag egentligen tycker. För mycket hänger på att hon lyckas knyta ihop alla spektakulära och lösa trådar, och det vet vi inte förrän vi läst alla delar i denna tänkta trilogi.

Sanningen av Harlan Coben

En stabil och spännande thriller. Han är skicklig Coben. Inget som stannar någon längre stund, men underhållande.

Processen av Malin Persson Giolito

En ny kortroman av Malin Persson Giolito. Och hon är ju alltid värd att läsa. Hon skriver otroligt bra, och det här är inget undantag. Bra, berörande, effektiv. Förstås Kafkalik.

Omgiven av psykopater av Thomas Eriksson

Jag tyckte mycket om Omgiven av idioter, årets (eller förra årets) stora bästsäljare. Den var underhållande, träffsäker, lärorik och mycket bra skriven. Men den här, nej, inte alls samma kvalitet. Den här kändes inte alls lika grundad, underbyggd eller trovärdig. Dessutom hade den några delar/formuleringar som i mina ögon kändes nästan lite psykopatiska … Kanske var det därför jag drog mig för att läsa klart den? Rekommenderar varmt den första boken. Men inte lika mycket denna.

 

Totalt har jag läst 15 böcker hittills i år. Målet ligger fast, 52 böcker ska det helst bli. En i veckan. Det ser görbart ut, ligger en bit före nu (eftersom vi bara är inne i vecka 9).

Läser just nu: Fatima Bremmers Ett jävla solsken och den är mycket, mycket bra!

Leave A Comment

Senaste inläggen

Kategorier